Firewalls

Vandaag de dag is een standaard internet modem/router niet meer voldoende om uw netwerk te beschermen tegen aanvallen. Deze aanvallen kunnen van buiten komen van hackers, maar ook van binnen d.m.v. wormen en trojans op één van uw werkstations. Deze aanvallen kunnen tot gevolg hebben dat hackers bij uw data kunnen en er mee kunnen doen wat ze willen. Tevens gebeurt het veel dat computers worden omgedoopt tot een webserver voor pornosites. U merkt hier niets van... behalve dat uw computer wat trager wordt? 


Gelukkig zijn dit soort veiligheidsrisico's tot een minimum te beperken met een degelijke firewall van Zyxel?De firewalls van Zyxel hebben de tools in huis om zeer geavanceerde scans op het netwerk / internet verkeer te doen. Dit zorgt niet alleen voor de veiligheid van uw netwerk, maar biedt u ook controle over welk soort verkeer er over uw netwerk mag gaan?

De veiligheid die de Zyxel firewalls bieden worden op niveau gehouden door de updates die automatisch opgehaald worden. D.m.v. deze informatie wordt al het verkeer in verschillende 'categorieën' opgedeeld en beschreven. Middels filters kan ingesteld worden wat er met bepaald verkeer moet gebeuren. Dit geldt óók voor verkeer dat nog niet in een bepaalde 'categorie' is ingedeeld.

Een ander belangrijk aspect van de Zyxel USG firewalls is dat er middels VPN tunnels superveilig kan worden 'ge-telewerkt'. Een techniek die steeds meer gebruikt wordt, maar waarbij in veel gevallen niet voor de meest veilige methoden gekozen wordt.

Als u een goed advies wilt over Zyxel firewalls, onderhoud en licentiebeheer kunt u uitstekend bij ITG solutions terecht.