25 jaar geleden....

Gepubliceerd: 15 augustus 2023

De iMac is vandaag 25 jaar geworden!

Op 15 augustus is het precies 25 jaar geleden dat de iMac op de markt kwam, de alles-in-één desktopcomputer van Apple die op 15 augustus 1998 werd uitgebracht.

De iMac, gekenmerkt door zijn opvallende doorschijnende behuizing en 15-inch CRT-beeldscherm, week af van het conventionele computerontwerp van die tijd. De machine liep voorop met verschillende innovaties in de industrie, waaronder de toepassing van USB en FireWire, terwijl tegelijkertijd de floppydrive en andere verouderde poorten werden afgeschaft. De computer werd geleverd met een PowerPC G3-processor, een harde schijf van 4 GB, 32 MB RAM, een CD-station, twee USB-poorten en een Ethernet-poort, wat het opkomende belang van internetconnectiviteit in die tijd weerspiegelde.

Het ontwerp van de iMac is in de loop der jaren sterk geëvolueerd. In 2002 werd de iMac G4 geïntroduceerd met een unieke bolvoet en een plat beeldscherm. In 2004 werd de iMac G5 geïntroduceerd, een ontwerp waarin alle onderdelen achter het beeldscherm waren geïntegreerd, waarmee de standaard werd gezet voor toekomstige alles-in-één ontwerpen.

In 2007 onthulde Apple de iMac met een unibody van aluminium en glas en in 2014 werd een Retina-display aan de machine toegevoegd. In 2017 introduceerde Apple een "iMac Pro"-variant en in 2021 werd de iMac opnieuw volledig opnieuw ontworpen met de overgang naar Apple Silicon.

Feliciteren?
Neem contact op

Meer over Apple, History en iMac