In het kort: Microsoft 365

Gepubliceerd: 19 januari 2023

Wat is Microsoft 365?

Het korte antwoord: een mix van abonnementen voor de Office software en online diensten zoals hosting van email.


Het lange antwoord: een bijna oneindig lange lijst aan abonnementen met diensten en producten. De mogelijkheden zijn zo groot dat je echt door de bomen het bos niet meer zien. Honderden abonnementen met honderden opties.
Bij ITG pakken we er een select aantal tussen uit die interessant zijn.

 

 

De basis: Microsoft Office

Het meest voorkomende abonnement is Apps for Business. Hierin zitten de traditionele Office pakketten zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook.
Een groot voordeel om deze in abonnementsvorm aan te schaffen: je kan het op al je devices installeren. Dus op je iMac op kantoor, je MacBook voor onderweg en ook op je iPad.

 

Email: Exchange Online

Waar in het verleden Microsoft en email niet goed samen gingen met macOS is dat tegenwoordig wel anders. Ze hebben een zeer degelijke zakelijke oplossing voor email, contacten en agenda's. Een stabiel en betrouwbaar platform geschikt voor ZZP'ers tot honderden gebruikers.

Teams: Business Basic

Na twee jaren van veel thuiswerken is waarin we online afspraken is er één winnaar uit de bus gekomen als het gaat om videobellen: Microsoft Teams.
We hebben altijd behoefte aan standaarden. Microsoft is er in geslaagd om een goede standaard neer te zetten. In het Business Basic abonnement heb je email, contacten en agenda's en een Microsoft Teams licentie.

 

Alles in één: Business Standard

Heb je zowel de Microsoft Office software, een email oplossing en Microsoft Teams nodig? Dan is Business Standard het pakket om te kiezen. 
Met dit alles in één pakket heb je al je Office applicaties en de basis online diensten compleet.

Daarnaast zijn de licenties slim in te zetten. Je hebt namelijk niet voor ieder mailadres een licentie nodig. Binnen het Microsoft 365 systeem kan je werken met gedeelde postvakken. 

Stel je hebt drie emailadressen: jantje@domeinnaam.nl, pietje@domeinnaam.nl en info@domeinnaam.nl.
Je hebt dan alleen voor jantje en pietje een licentie nodig, het info mailadres wordt tussen hen beide gedeeld. Zo kun je het systeem slim inrichten en besparen in licentiekosten.

 

Wat er niet in zit: backup

Bij Microsoft garanderen ze een uptime van de diensten van praktisch 100%. Uitval van de servers komt zeer zelden voor. De beschikbaarheid van de diensten is echt goed te noemen.
Waar men echter niet in voorziet is het backuppen van alle data. Wanneer je per abuis een mapje in je mail verwijderd kan dat grote gevolgen hebben.

Vanzelfsprekend hebben wij daar wèl over nagedacht. We hebben een backupoplossing voor je mail, contacten en agenda in een apart datacenter. Hiermee kunnen we altijd je data terugzetten als er eens iets mis gaat.

Offerte aanvragen?
Neem contact op

Meer over Apple, Cloud, E-mail en Software